Vores hverdag

Børnene kan frit bevæge sig rundt i børnehaven og på legepladsen. Som voksne er det vores ansvar at fordele os efter, hvor børnene leger.

”Kan selv” er et nøglebegreb. Vi lærer børnene selvstændighed og hjælper dem naturligvis, indtil de selv kan.
Hos os dækker børnene selv bord og vasker op efter frokost. Børnene hjælper sig selv og hinanden med at få tøj på og med at rydde legepladsen op, når dagen slutter.

Samlingsstund
Om formiddagen holder vi samling. Det er et vigtigt holdepunkt i hverdagen. Vi snakker om, hvad der skal ske de næste dage, vi tæller hinanden og ordner kalender, og har man noget at fortælle, rækker man fingeren op. Her lærer børnene at modtage kollektive beskeder, at lytte til hinanden og at vente på hinanden.

Sang og musik
Glæden ved sang og musik er en meget vigtig del af hverdagen. Vi synger og danser hver dag i samlingsstunden. Og både børn og voksne bliver glade af at danse og synge – det er en dejlig måde at være sammen på.
Om onsdagen spiller vi melodica. Vi bruger en nodebog udviklet til børnehavebørn, og det giver børnene en grundviden om noder og rytmer.

Svømning
Hver fredag efter frokost er vi i Birkerød Svømmehal. Her er der altid fest og glæde! Vi svømmer og leger, og i saunaen bliver der sunget af fuld hals. Klokken 14 bliver børnene hentet – rene og glade. En dejlig afslutning på ugen.

Maddag
Mindst en torsdag om måneden spiser vi varm mad sammen. Det kan være et af børnene, som har mad med. Børnene hjælper naturligvis til med at dække et festligt bord og elsker at smage den mad, de selv har lavet. Bagefter tager vi af bordet og vasker op.

Udflugter
Vi har det hyggeligt i børnehaven og kan godt lide at være hjemme, men det er også spændende at komme på tur og få nye indtryk. Så vi tager på besøg på museer, går i skoven, tager til stranden eller går en tur i vores dejlige nærmiljø.

Fødselsdag
Når der er fødselsdag vælger fødselsdagsbarnet og forældrene selv, om vi alle sammen skal komme på besøg, eller om vi skal fejre dagen i børnehaven. Og det er altid dejligt at være midtpunkt en hel dag.

 

Vil du høre nærmere om Montessori Børnehave kunne være noget for dit barn og dig, så ring eller skriv til os, så kan vi aftale, at du kommer på besøg.